Gratis frakt på ordrar över 500 kr + 3 gratis testprodukter med alla ordrar

Varför Ren Skönhet är viktigt

Varför Clean Beauty Matters*
Upplagd av

Vi har alla fått höra att ta sunda beslut i termer av vad vi lägger i våra kroppar. Men har du någonsin tänkt på vad du lägger på det? Den chockerande sanningen: Upp till 60% av allt du applicerar på din hud tar sig in i din blodomlopp. Läskigt, eller hur? Särskilt när du inte vet vad som kan lura i dina hudvårdsprodukter.

Kan vi inte lita på vad som finns i våra produkter?

Förvänta dig inte att regeringen ska reglera ingredienserna som går in i dina skönhetsprodukter. I USA finns det ingen statlig arbetsgrupp som kontrollerar kemikalier och ingredienser som används i produkter för personlig vård. På allvar är det ingen som vill se till att dina fuktighetskräm, serum och smink är säkra att använda. Så ingredienser som aluminium, som finns i antiperspiranter, har fri tid att rinna genom din kropp, även om de vetenskapligt har kopplats till vissa cancerformer, hormonstörningar och Alzheimers sjukdom.

Det är dock inte fallet i andra delar av världen. I Europa är 1500 giftiga ämnen faktiskt förbjudna från personliga vårdprodukter och 500 i Kanada. I USA är numret bara 30 (som i 3-0).

Varför kan osäkra ingredienser ingå i konsumentprodukter?

Federal Food, Drug and Cosmetics Act tillåter dig i princip att lägga vad du vill i en given formulering och FDA har inte ens makt att återkalla produkter. Sinne. Blåst.

Lyckligtvis är verkligen icke-toxiska, rena skönhetsprodukter mer lättillgängliga än någonsin. Varumärken som Ursa Major och Tata Harper sätter standarder för helt säkra produkter som ger maximalt resultat och konkurrerar med populära giftiga produkter. För att inte nämna, verkställer rena skönhetshandlare (som din verkligen) långa listor med begränsade ingredienser för de produkter de är villiga och inte villiga att sälja.

Så var börjar jag med ren skönhet?

Att rensa upp din skönhetsrutin och göra övergången till icke-toxiska produkter är ett steg mot en hälsosammare livsstil. Tänk på det: Du skulle inte äta giftiga kemikalier, så varför riskerar du att lägga dem på kroppen bara för att tas upp i din blodomlopp? Börja i det små – vi rekommenderar att du byter till en ren, aluminiumfri deodorant först – och arbeta dig uppåt. (Kolla in vår guide för att byta till ren skönhet och ta vår hudvårdsquiz för att få personliga rekommendationer.) Din kropp kommer att tacka dig för det.

Lämna Ett Svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15% rabatt på säsongens skönhetsvaror!

Skriv in din email för att få en rabattkod, plus att du är den första att få reda på nya varor och erbjudanden!

You have Successfully Subscribed!