Gratis frakt på ordrar över 500 kr + 3 gratis testprodukter med alla ordrar

Är Dina Kosmetika Verkligen Rena?

Är Dina Kosmetika Verkligen Rena?
Upplagd av

Vi har nyligen mina termen tvätt ”för att beskriva praxis till marknadsföra och produkt som ren eller gåva utan att stödja dessa stater. När du köper kosmetika är det viktigt att du vet hur du läser en etikett så att du inte blir dumd. (Fast Vitamin Yes, våra strikta standarder innebär att du aldrig behöver oroa dig för detta.)

Hur man läser en etikett

1. Låt oss börja med grunderna. Det första att notera är att ingredienserna listas från högsta koncentration till lägsta Så om det finns en ingrediens som finns på framsidan av förpackningen, kan du förvänta dig att det är högre uppe i listan. Om det är jag som släpper, har du antagligen varit tvättad..

2. Läs igenom ingredienslistan och leta efter giftiga ingredienser som:

 • Parabener (metyl, propyl, butyl)
 • Varje ingrediens som börjar med PEG
 • Fenoxietanol
 • Mineralolja
 • Paraffin
 • Vaselin
 • Natriumlaurylsulfat och natriumlauretsulfat
 • Propylenglykol
 • BHT (butylerad hydroxytoluen)
 • Kemiska solskyddsmedel (leta efter oxibenson, avobenson, oktisalat, oktokrylen, homosalat eller oktinoxat)
 • Doft / parfym (företag kräver inte att specificera vilka kemikalier som används i doft, och forskning visar att giftiga ofta ingår; män vi bär vissa produkter med doft som också är ekocertcertifierare, vilket innebär att deras dofter är naturliga)

Om du ser något av dessa ingredienser på baksidan av ett produkt, överväg att byta ut det för ett renare, säkert alternativ.

3. Kom ihåg att kemiskt härledda ingredienser kan ha många olika namn. Till exempel är Toluen, en flyktig petrokemisk härledd från bensen (en känd karcinogen), ofta listad som Toluol, bensen, metylbensen eller fenylmetan. Det är lätt att bli förvirrad när en ingredienser har många moniker, men du kan alltid hänvisa till vår lista över begränsade ingredienser för hjälp. Låt oss nu titta på ett exempel på en rätt ingredienslista från ett kosmetiskt varumärke som inte är giftigt. Även om detta märke är underbart när det visar att bekämpa djurförsök och minska deras kolavtryck genom att gå paketfritt, innehålla majoriteten av deras produkter SLS, doft, propylenglykol och parabener. Vi har vetat de dåliga sakerna nedan. Ingredienser: Vaniljvatten (Vanilla Planifolia), Mandelolja (Prunus Dulcis), Mandelmjölk (Prunus Dulcis), Glycerin, Organisk kakaosmör av fair trade (Theobroma Cacao), doft, färsk duva Orchid Extract (Dendrobium), Cetearylalkyraol, metanol propylparaben.

Lämna Ett Svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15% rabatt på säsongens skönhetsvaror!

Skriv in din email för att få en rabattkod, plus att du är den första att få reda på nya varor och erbjudanden!

You have Successfully Subscribed!